top of page
  • Foto van schrijverMarjella Rooduijn

Gambia, Learn 2 learn

Drie maanden lang mocht ik deel uitmaken van de lokale Gambiaanse theatergroep. Zes weken lang hebben we gepraat, gerepeteerd, theater gemaakt, circus gespeeld, gelachen en gehuild. In deze zes weken ontstond een mooie educatieve voorstelling over het leven. De zes weken daarna hebben we gespeeld op verschillende middelbare en lagere scholen in heel Gambia. Het plezier van de spelers en de trotse gezichten na afloop waren prachtig om te zien. Zij hebben hun doel bereikt, namelijk kinderen en jongeren iets leren over het leven door middel van theater.

En mooie afsluiting van een bijzondere tijd! De maanden dat ik hier ben geweest hebben mij weer zoveel inspiratie en creativiteit gegeven. Ik hoop dit in Nederland weer te kunnen inzetten. Het zal in ieder geval even wennen zijn wanneer ik weer op Nederlandse bodem sta. Buiten het feit om dat ik het waarschijnlijk heel erg koud zal gaan hebben zal ik “the Smiling Coast of Afrika” gaan missen. De geuren die zo typisch zijn voor Afrika, de vriendelijke mensen, de kindjes die achter je aan rennen en vragen om een pen, de dorpjes en de stenen hutjes, het zand en het stof dat altijd aan je plakt, de fijne tijd met de theatergroep, mijn thuis bij Alhagie en Petra.. en alle mensen die ik de afgelopen tijd hebt ontmoet.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page