top of page

Extra's

Circusspelletjes en voorbereiding

Spelletjes

Voor tijdens of voorafgaand aan een circusactiviteit!

1. Leeuwen vangen: geef ieder kind een reepje stof of een jongleerdoekje uit de koffer, dat het aan de achterkant uit de broekband laat hangen. Nu zijn alle kinderen leeuwen. Één van de kinderen is de leeuwentemmer en probeert alle leeuwen te vangen. Een leeuw is gevangen als de staart is gepakt.

2. Gekke bekken trekken: wie kan er het beste gekke bekken trekken? Twee kinderen gaan tegenover elkaar zitten. Een van hen probeert niet te lachen terwijl de ander gekke bekken trekt. Wie kan het langst zijn lachen in houden of wie kan er een ander zo snel mogelijk aan het lachen krijgen?

3. Goochelen maar: Niets is zo leuk als een echte goocheltruc kunnen doen waar niemand iets van snapt. Zoek vooraf een leuke goocheltruc op en zorg dat je de spulletjes al klaar hebt liggen. Ga de truc nu samen met de kinderen oefenen. Of huur de goocheldoos. Vraag hier een offerte aan.

4. Ballonvouwen: met langwerpige ballons kun je met de kinderen gekke vormen vouwen. Of boek een workshop ballonen vouwen ( vanaf groep 7)

Schminken, De Boel op Stelten.webp
Circusticket, De boel op Stelten.jpg
Goochelen, De Boel op Stelten

9 tips

Voor het organiseren van een circusfeest! 

1. Als je de kinderen uitnodigt, kun je al vragen om verkleedkleding aan te doen. Misschien hebben sommigen een clownspak of dierenpak. Anderen kunnen sportkleding aan doen zodat ze makkelijk veranderen in sterke man (of vrouw) of nette kleding voor een goochelaar.
Of stuur een mailtje voor ideeën voor realisatie van kostuums

2. Een leuke uitnodiging maak je makkelijk door een Circustent of ouderwets Circusticket uit te printen en op de achterkant de informatie te schrijven.

3. Een speurtocht is altijd een fijn moment waarop kinderen even lekker kunnen uitrazen. Dat kan ook bij een circusfeestje. De toegangskaartjes voor de voorstelling zijn weggevlogen. Die moeten natuurlijk teruggevonden worden. Bij ieder spel dat onderweg gespeeld wordt, krijgen de kinderen weer een kaartje terug.

4. Richt een schminkhoek in. Hang hier leuke schminkvoorbeelden bij een spiegel en leg schmink klaar. Gedurende het feestje kun je telkens een ander kind schminken. Hier kun je ook een kledingrek neerzetten met bijzondere verkleedkleding en accessoires.

5. Is het mooi weer? Zet dan een partytent op in de tuin en hang wat rode doeken aan de voorzijde. Dit wordt de circuspiste waar straks de voorstelling zal zijn. 

6. Niet ieder kind vindt elk onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar de kinderen die de drukte even niet aankunnen of kinderen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje)

7. Een lekker hapje voor tussendoor. Van eierkoeken en suikerglazuur kun je een clowns gezicht maken. Voor de ogen, de neus en de mond gebruik je snoepjes.

8. Voor een rustig moment tijdens het feestje kan je clownshoeden knutselen of laat je de kinderen een poster en toegangskaartjes maken voor de voorstelling

9. Maak van alle geoefende dingen een aantal kleine acts. Nodig de ouders wat eerder uit zodat ze naar een voorstelling kunnen komen kijken. Of maak een film van de voorstelling wanneer het niet mogelijk is de ouders uit te nodigen

bottom of page